вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

НовиниХардуер

Freedom Scientific представи ново поколение брайлови дисплеи Focus

Най-устойчивият преносим брайлов дисплей на пазара в момента с тестове за изпускане по стандарта MIL-STD-810-G.

Анонс

Freedom Scientific представи петото поколение на линията от брайлови дисплеи Focus Blue. Това е следващото поколение брайлови дисплеи, проектирано да бъде още по-издръжливо, за да отговори на нуждите на съвременния активен потребител, който е постоянно в движение.

Благодарение на пресования алуминий на стоманена основа, корпусът на Focus 40 Blue е по-издръжлив от всякога. Това елиминира всяко усукване, което може да бъде предадено на брайловите клетки или други вътрешни компоненти. Корпусът също включва брони, които се деформират с цел да абсорбират шока при удар на устройството при падане на някоя от страните му или случайно удряне в стена или врата. За допълнителна защита, удобният калъф ви позволява да използвате Брайловия дисплей в движение, без да го премахвате.

Специално внимание е отделено на клавишите с точките и клавиша за интервал, за да се гарантира гладка и позитивна обратна връзка и тиха работа. Освен това, всяка Брайлова клетка е физически изолирана от съседните, за да предотврати странично движение при изпускане и всякакво изкривяване, които могат да произтекат от твърде голяма близост.

Буксата от тип micro USB 3.1C значително улеснява физическото свързване – тя е винаги с правилната страна сочеща нагоре. С цел устойчивост, USB буксата е проектирана да „плава“, тъй че е почти невъзможно да бъде повредена.

Новият Focus 40 Blue е началото на едно ново, по-издръжливо, поколение от брайлови дисплеи. Моделите на Focus 14 Blue и Focus 80 Blue от „новото поколение“ ще бъдат представени на по-късен етап.

Подробности

Както и предишните модели от серията Focus Blue, петото поколение е също толкова леко и компактно с удобна за потребителя клавиатура и разположение на управлението. Можете да осъществите до пет връзки по Bluetooth, така че да можете лесно да го свържете към устройства с iOS и Android, като например смартфони и таблети. Можете също така да използвате клавиатурата от тип Perkins за лесно въвеждане на текст на брайл и да управлявате вашия компютър. Когато обедините Focus 40 Blue с JAWS®, получавате най-добрият достъп до вашия компютър посредством реч и брайл.

Характеристики

 • 40 брайлови клетки
 • 8-точкова брайлова клавиатура
 • Плавен брайл с по-изразено и универсално усещане
 • Удобни бутони за управление на предния панел и приспособими бутони за навигация
 • Нашите специални бутони за навигация ви позволяват бързо да превъртате по редове, изречения, абзаци или да се предвижвате през документа
 • Бутон за менюто, удобно центриран над бутоните за преместване на курсора, за бърз достъп до календара, часовника, Bluetooth връзките и други неща
 • Изберете вашето лично предпочитание за твърдост на точките посредством VariBraille
 • Букса за свързване от тип micro USB-C – винаги с правилната страна нагоре, с цел предотвратяване на износване и повреда

Характеристики за свързаност и съвместимост

 • Свързване посредством Bluetooth 3.0 – превключване между до пет устройства по Bluetooth и една връзка по USB
 • Директна съвместимост с устройства работещи под Apple iOS (изисква iOS 11) и Android
 • Възможност за използване с JAWS за комбиниран достъп посредством реч и брайл
 • Възможност за използване с JAWS в режим за обучаване на брайл (Braille Study Mode) с цел изучаване или преподаване на брайл
 • Съвместимост с JAWS BrailleIn за въвеждане посредством брайлов краткопис на английски и пълен контрол под Windows

Допълнителна информация и технически характеристики можете да намерите на сайта на производителя (www.freedomscientific.com).

Сподели

Костадин Колев

Казвам се Костадин Колев и съм от гр. Пещера, но изобщо не съм любител на произвежданите при нас алкохолни напитки, с които градът ни се слави из цяла България. :-) Хобитата са ми много: музика, компютри, техника и електроника, компютърни игри, книги и много други. И от толкова много хобита, понякога направо си се чудя как ми остава време за всичко. :-) Основните ми занимания като цяло и в БГАсист в частност са свързани с приложения за Windows и Android. Главно две неща: превод на приложения от английски на български; бета-тестване на приложения. Главната ми цел при тестването на приложенията е да проверявам дали и до каква степен те са достъпни за работа с екранен четец от страна на хората със зрителни увреждания.