четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

НовиниСофтуер

Freedom Scientific издаде софтуерни актуализации за част от продуктите си

Така нареченото „Творческо Обновление“ („Creators Update“) на Windows 10 е следващото голямо издание на тази операционна система от Microsoft, планирано за разпространение сред потребителите от 11 април 2017 г. По време на тестването на Insider компилациите за тази актуализация са били открити проблеми, които влияят на сработването й със ZoomText, JAWS и MAGic. Тези проблеми са били отстранени и сега са налични обновления за тези продукти. Важно е да се отбележи, че потребителите, които използват Windows 10 и получават всички актуализации за операционната система, трябва да обновят ползваните от тях продукти на Freedom Scientific, преди инсталирането на така нареченото „Творческо Обновление“ на Windows 10. В противен случай може да имат проблеми с екрана за вписване и четене и навигиране в менюто „Старт“.

Потребителите, които към момента нямат възможност да обновят ползваните от тях продукти на Freedom Scientific, могат да изберат да отложат актуализациите на Windows под определени издания на Windows 10. Посетете тази страница (на английски), за да научите как.

Можете или да използвате функцията за проверка за актуализации, за да актуализирате вашия софтуер, или да изтеглите и инсталирате пълната компилация чрез препратките по-долу. Не е необходимо да премахвате предишните версии преди да инсталирате тази актуализация. Обърнете внимание, че ако използвате JAWS 18 и сте с най-новата му актуализация (към 25 април 2017 г. тя е 18.0.2740), гореспоменатите проблеми вече са поправени в тази версия.

За JAWS и MAGic, не забравяйте да изтеглите правилната версия (64-битова или 32-битова) за вашата система. За да проверите дали разполагате с 32-битова или 64-битова система, натиснете клавиша с емблемата на WINDOWS+E, за да отворите файловия мениджър и от там отворете локалния диск в който е инсталирана операционната система (обикновено това е „c“). От главната директория на локалния диск натиснете буквата P, докато стигнете до папката „Program Files“ и след това натиснете P още веднъж. Ако имате 64-битова Windows, имате две папки: една с име „Program Files“ и друга с име „Program Files (X86)“. Ако имате 32-битова Windows, имате само папка с име „Program Files“.

Препратки за изтегляне на ZoomText, JAWS и MAGic

ZoomText 11.2

ZoomText 10.1

ВАЖНО! ZoomText 10.11.8 ще бъде съвместим с творческото обновление на Windows 10 след като Microsoft пусне актуализацията 1706B. Според Microsoft, това ще бъде част от актуализация за Windows, налична за изтегляне на 13 юни 2017 г.

JAWS 18

JAWS 17

JAWS 16

MAGic 14

MAGic 13.1

Екипът на „БГАсист“ ви пожелава приятна и ползотворна работа с продуктите на Freedom Scientific и творческото обновление на Windows 10!

Сподели

Костадин Колев

Казвам се Костадин Колев и съм от гр. Пещера, но изобщо не съм любител на произвежданите при нас алкохолни напитки, с които градът ни се слави из цяла България. :-) Хобитата са ми много: музика, компютри, техника и електроника, компютърни игри, книги и много други. И от толкова много хобита, понякога направо си се чудя как ми остава време за всичко. :-) Основните ми занимания като цяло и в БГАсист в частност са свързани с приложения за Windows и Android. Главно две неща: превод на приложения от английски на български; бета-тестване на приложения. Главната ми цел при тестването на приложенията е да проверявам дали и до каква степен те са достъпни за работа с екранен четец от страна на хората със зрителни увреждания.