четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

НовиниСофтуер

Freedom Scientific издаде версия 13 на MAGic

Freedom Scientific, световният лидер в сферата на помощните технологии за хората със зрителни увреждания, обяви днес пускането на версия 13 на софтуерния екранен увеличител MAGic® на английски, немски и испански език.

MAGic дава възможност на хората с макулна дегенерация, диабетна ретинопатия и други причини за влошено зрение да използват компютър. Той увеличава до 60 пъти размера на това, което потребителят вижда на монитора и може да изговаря на глас текста от екрана.

„Това издание дава възможност за използване на богатството от функции на MAGic в операционната система Windows® 8.1, а също така добавя и много нови възможности,“ казва Dusty Voorhees, старши продуктов мениджър във Freedom Scientific. „Визуализаторът на текст (Text Viewer) е изцяло нова концепция. Той автоматично изчиства ниско-контрастния, стилизиран и с променлива големина текст и го показва в отделен прозорец. Тази функция позволява на потребителите да работят активно в своите приложения, без да се налага да правят допълнителни корекции при откриването на аномалии, предоставяйки подобрена скорост и производителност при работа със сложни документи или уеб страници.“.

MAGic 13 е проектиран да бъде най-съвместимият софтуерен екранен увеличител за организации, които използват JAWS за Windows.

Допълнителни нови функции и подобрения

  • Поддръжка за Microsoft Office® 2010 и 2013 в Windows 7 и Windows 8.1.
  • Повече нива на увеличение, за по-добър потребителски контрол. Добавени са такива от по една четвърт в стъпките за увеличение от 2x до 4x и единични, при нивата от 4x до 60x.
  • Включени са десетки езици и гласове от пакета Vocalizer Expressive на Nuance® Communications, без нуждата от допълнително заплащане за тях. Те представляват ново ниво в развитието на естествено-звучащите и отзивчиви речеви синтезатори и са същите гласове, които се предлагат с екранния четец JAWS®.

Изтегляне

  • Посетете страницата с изтегляния за старите версии на MAGic (версията се избира от първия падащ списък)

Лицензиране

Всички лицензи за MAGic, закупени след 1 юли 2014 г. са оторизирани за надстройка до MAGic 13. За повече информация, моля – свържете се с нас.

Сподели

Костадин Колев

Казвам се Костадин Колев и съм от гр. Пещера, но изобщо не съм любител на произвежданите при нас алкохолни напитки, с които градът ни се слави из цяла България. :-) Хобитата са ми много: музика, компютри, техника и електроника, компютърни игри, книги и много други. И от толкова много хобита, понякога направо си се чудя как ми остава време за всичко. :-) Основните ми занимания като цяло и в БГАсист в частност са свързани с приложения за Windows и Android. Главно две неща: превод на приложения от английски на български; бета-тестване на приложения. Главната ми цел при тестването на приложенията е да проверявам дали и до каква степен те са достъпни за работа с екранен четец от страна на хората със зрителни увреждания.