вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

НовиниХардуер

Нови компактни брайлови дисплеи Focus 40 Blue и Focus 14 Blue

Компанията Freedom Scientific скоро ще пусне в продажба нови компактни брайлови дисплеи – перфектно допълнение към другите им преносими устройства.

Световният лидер в производството на помощни технологии за слепи и слабо виждащи Freedom Scientific съобщи новината за пускането на новите брайлови дисплеи Focus 40 Blue и Focus 14 Blue – следващо поколение брайлови дисплеи Focus.

Новият Focus 40 Blue е почти с 40% по-малък и по-лек от предишния модел, но включва дори по-големи възможности, например по-елегантна брайлова клавиатура.

„Ние взехме предвид всичко, което харесват потребителите на Focus 40 Blue и го включихме в новия брайлов дисплей като при това той е по-малък и по-издръжлив. Това е много повече от брайлов дисплей, – казва Джонатан Мосен, заместник-председателят на отдела за хардуерни продукти за слепи на Freedom Scientific. – Това е устройство с пълноценен брайлов интерфейс. Създали сме клавиатурата така, че да бъде максимално удобна, за да се ползва дълго време за бързо и прецизно четене на брайл. 40-те брайлови клетки ви позволяват да извършвате сериозна работа на компютъра си, малкият му размер и Bluetooth връзката го правят чудесен за свързване с широка гама мобилни устройства, така че можете да пращате и получавате текстови съобщения и електронна поща на смартфона си, докато пътувате.”

Новият джобен Focus 14 Blue е мъничък, но мощен 14-клетков брайлов дисплей с пълна 8-клавишна брайлова клавиатура и всички възможности на Focus 40 Blue.

„Клиентите ни търсеха брайлов дисплей, който да бъде лесно преносим и в същото време да работи като клавиатура на техните мобилни устройства с докосващ се екран – казва Мосен. – С Focus 14 Blue лесно можете да четете и да отговаряте на текстови съобщения, да работите с пощата си и да ползвате другите програми безшумно и ефективно. Новият Focus 40 Blue има също толкова удобна клавиатура, и можете да го използвате ако го носите през рамо – той също е перфектно допълнение към вашия смартфон.

Двата дисплея имат Bluetooth® и USB връзка и са напълно съвместими с JAWS BrailleIn™, програма за въвеждане на брайлов краткопис (Contracted Braille) в много приложения за Windows.

Новият Focus 40 Blue ще се появи на пазара през юни 2012 г., а Focus 14 Blue – през юли същата година.

Сподели