вторник 21 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Хардуер

Представяне на различните модели брайлови принтери Index Braille

Index Braille произвежда едни от най-качествените устройства от този тип на пазара. Към момента се предлагат 4 модела. Най-новите са от пето поколение и включват множество актуални функции и възможности.

В зависимост от вашите изисквания, ние от БГАсист можем да ви предложим брайлов принтер, който най-добре отговаря на нуждите ви. Има няколко критерия, които е важно да обмислите:

  1. Скорост на печат
  2. Типове хартия
  3. Видове документи
  4. Налично пространство
  5. Бюджет

Скорост на печат

Какъв обем информация ще бъде отпечатвана за определен брой часове дневно, колко често? За какво време бихте искали да бъде подготвяно дадено количество брайлов текст?

Index Basic-D и Everest-D са настолни модели, които могат да печатат със скорост приблизително 140 знака в секунда (CPS) или 350 – 400 страници за един час (в зависимост от размера на хартията). Тази скорост е постоянна и не намалява след първите няколко листа. Отпечатването на дълъг документ, който съдържа над 150 страници не представлява проблем.

Ако се нуждаете от по-висока скорост, за да получите повече копия на текстовете ви за по-малко време, тогава BrailleBox и FanFold-D могат да печатат по-бързо, със скорост 300 символа в секунда за първия и 330 за втория модел. Това в случая на BrailleBox е приблизително 900 страници за един час при двустранен печат във формат A4 (отнася се и за размер A3 в режим брошура).

Типове хартия

Какъв тип предпочитате? Index Basic-D и FanFold-D печатат върху непрекъсната хартия като използват надеждна система, задвижвана от валяк. Everest-D и BrailleBox могат да принтират върху по-евтина хартия с размер A4 и/или A3, както и върху множество други типове.

Видове документи

Необходимо е да се използва брайлова хартия с тежест от 120 до 180 грама на квадратен метър.

Everest-D е най-универсалният брайлов принтер от текущата гама на Index Braille. Благодарение на практически вертикалния поток на хартията и регулируемата поставка за листове, може да бъде отпечатвано и върху хартия с по-голяма дебелина, максимум до 300 грама на квадратен метър (тоест върху визитни картички, пластики, етикети и др.).

Използването на хартия A3 ви позволява да създавате брошури във формат A4 с автоматично номерирани страници и отбелязана чрез брайлови точки линия за сгъване. Подвържете, сгънете и вашата брошура е готова!

BrailleBox е оптимизиран за използване на хартия размер A3 с тежест 150 грама на квадратен метър и повече, за изработване на брошури във формат A4. Разбира се, с BrailleBox могат

да се използват и други размери (Таблоид 27,9 на 43,1 сантиметра, B4, A4 и т. н.).

Всички принтери на Index Braille отпечатват двустранно. Това може лесно да бъде изключено, за да се принтира само от едната страна.

Налично пространство

Принтерите Basic-D и Everest-D могат да бъдат поставени върху бюро или маса. Препоръчително е използването на шумозаглушаващ шкаф от производителя. Това значително ще намали звуците, съпътстващи печатането и ще допринесе за по-комфортна работна среда.

При такава конфигурация, по време на печат ще можете да изпълнявате спокойно работните си задължения и да провеждате телефонни разговори. Не е необходимо брайловият принтер да се поставя в отделна стая или килер.

Шумозаглушаващите шкафове са специално проектирани за моделите на Index Braille и са снабдени с отвори за хартия, вентилация, както и резачка за листове (Basic-D). Те също са и ергономични.

BrailleBox и FanFold-D изискват повече пространство. Независимо от това, те са напълно ефективни, тъй като имат собствени шумозаглушаващи кутии. BrailleBox е с вградена поставка за хартия и рафт за отпечатани листове с автоматична врата. FanFold-D разполага с две отварящи се врати, всяка с издърпващо се чекмедже. Те позволяват съвсем лесно да се зареди куп нова непрекъсната хартия и да се извади вече напечатаната. FanFold-D може да се движи на 4 въртящи се колела и лесно да бъде преместен в друго помещение.

Бюджет

Принтерите Index Braille от пето поколение са проектирани по максимално ефективен начин. Използвани са висококачествени компоненти, които изискват минимална поддръжка. Когато все пак е необходима такава, тя лесно може да се извърши поради модулната конструкция. Нужни са само няколко инструмента.

Въпреки всички наистина полезни функции и безплатните актуализации на фърмуера, принтерите Index Braille имат възможно най-добрата цена.
На пазара се срещат по-евтини и по-скъпи брайлови принтери. Но защо да правите толкова много компромиси, като например:

  • по-малка скорост на печатане
  • по-нискокачествени компоненти
  • по-дълго изчакване при възникване на проблем или необходимост от поддръжка
  • по-скъпи, но уж ръчно изработени масивни части
  • гаранционен срок, по-кратък от 4 години

Принтерите Index Braille са най-достъпните на пазара и предлагат отпечатване на брайлови документи с високо качество, прецизно форматиране при най-добрата скорост и модерни опции за свързване. Така се осигуряват безкрайни възможности за брайлов печат.

За повече подробности, свържете се с БГАсист по следните начини:

Разгледайте моделите на Index Braille, които предлагаме. Можете да посетите и страницата на производителя.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.