четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Новини

БГАсист с награда за иновативни услуги от VIII Европейски форум за социално предприемачество

грамота иновацииБГАсист получи награда за своите иновативни услуги за хора със зрителни увреждания. Наградата бе връчена по време на официалното откриване на VIII Европейски форум за социално предприемачество, който се проведе от 28 до 31 март2019г. в Палата №11 на Международен панаир Пловдив. Темата на тазгодишното издание бе „Екосистемата на социалното предприемачество. Във форума се включиха над 100 български и международни социални предприятия.

Организатори на Европейския форум за социално предприемачество бяха Европейската комисия, Европейски икономически и социален комитет, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социалните предприятия, Министерство на труда и социалната политика и Министерство на икономиката на Република България, Агенция за хората с увреждания, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Национален съюз на трудово-производителните кооперации в България и др.

Съпътстващата програма на събитието включваше дискусионен форум, няколко конферентни панела и кръгли маси, посветени на различни аспекти на социалното предприемачество.

На откриването присъстваха вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова, министърът на труда и социалната политика г-н Бисер Петков, както и г-жа Хели Имунен, експерт политики и средни предприятия и г-жа Ариане Родерт, ръководител на делегацията на Европейския икономически и социален комитет и др.

Сподели