вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Включване на автоматичното описване на изображения в Google Chrome

Браузърът Google Chrome разполага с възможност за докладване на различни обекти и текстово съдържание, които се виждат на неетикетираните изображения в интернет.

Функцията използва изкуствен интелект, за да ги анализира, а докато се предвижвате между тях с екранен четец, той ще докладва резултата.

Например ако чуете „Изглежда, че пише“ последвано от текст, това е автоматично генериран анализ на изображението, върху което сте фокусирани в момента. Той не винаги е точен. За да активирате функцията, направете следното:

  1. Докато сте в съдържанието на даден уеб сайт, отворете контекстното меню с клавиша Applications.
  2. Потърсете командата „Изтегляне от Google на описания за изображенията“ и натиснете стрелка надясно, за да отворите подменюто.
  3. Щракнете върху елемента „Винаги“.
  4. Ще се появи прозорец със заглавие „Да се изтеглят ли от Google описания за изображенията?“.
  5. Активирайте бутона „Да, ще участвам“ и настройката ще бъде запазена.

От сега нататък, щом срещнете изображение без описание в интернет, то ще бъде автоматично анализирано от Google, а резултатът ще се докладва от вашия екранен четец.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.