вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Софтуер

Осигурете си приятна звукова атмосфера с приложението Аура за Windows

Напоследък времето се затопли и доста хора си мечтаят за разходки сред природата. Ако не успявате да си организирате подобно преживяване, има начин поне да си осигурите природна звукова атмосфера вкъщи.

Приложението Аура възпроизвежда различни горски звуци, като по този начин предоставя приятен и успокояващ фон. То е безплатно, достъпно за използване с екранен четец и е преведено на български.

Можете да избирате между дневна и нощна горска атмосфера. Всички звуци биха могли да се заглушават, а за някои има възможност да се регулира силата и честотата.

Можете да изтеглите Аура от нейната официална страница. като zip архив. Препоръчително е да изберете пълната (full) версия. След като свалянето завърши, разархивирайте я и отворете изпълнимия файл. Инсталаторът е преведен на български, а процедурата е стандартна. След като тя завърши, Аура ще се стартира автоматично.

За да влезете в менюто на приложението, придвижете се до областта за уведомяване с Windows+B, намерете иконата на Аура и натиснете Applications върху нея. Изберете дневна или нощна гора. Това значително променя звуците и опциите за персонализиране.

Интересна е командата „Нека завали сега!“, която предизвиква възпроизвеждане на доста реалистичен дъждовен фон. Той може да бъде изключен отново чрез менюто.

Изберете „Контролен пулт“, за да влезете в настройките на програмата. Ето някои от функциите, които бихте могли да персонализирате:

 • Общата сила на звука;
 • Звукова карта (ако имате повече от една);
 • Автоматична смяна на дневната и нощната гора;
 • Старт на приложението заедно със системата;
 • Настройка на час на изключване и/или будилник;
 • Активност на птиците;
 • Честота на преваляванията от дъжд и дали те да включват мълнии;
 • Наличие на ручей, вятър, щурци, насекоми;
 • Звън на 30 минути или в началото на всеки час;
 • Възможност за добавяне на потребителска папка със звуци, които да бъдат просвирвани заедно с тези на приложението;
 • Възпроизвеждане на кратки мелодии с китара, акордеон и флейта;
 • Добавяне на потребителска папка с музикални файлове.

За нощната гора можете да изберете дали да се възпроизвеждат звуци от лагерен огън, сови, славей, жаби, зверове и така нататък. Налична е възможност за експортиране на всички настройки на приложението във файл, както и за тяхното импортиране при нова инсталация на Аура. От официалния сайт освен самото приложение, можете да свалите и множество предоставени от потребители звуци, с които да експериментирате.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Бихте могли да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.