четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Android: Как да избегнем спирането на Commentary Screen Reader след обновяване

За да може да се стартира Commentary Screen Reader, е необходимо да се разрешат ограничените настройки за приложението. В противен случай неговата услуга за достъпност няма как да бъде активирана. За съжаление при всяко обновяване на екранния четец се изисква предприемането на тази стъпка.

Ако е излязла нова версия на Commentary Screen Reader (Jieshuo) и решите да го актуализирате по стандартния начин, екранният четец няма да проговори след обновяването. В случай, че преди това не сте включили например TalkBack, вашето Android устройство ще остане без активен говорещ софтуер.

Причината за това странно поведение е, че след всяко обновяване на Jieshuo е необходимо да се разрешават ограничените настройки за приложението. В тази публикация ще опиша начин, чрез който Commentary Screen Reader може да се актуализира, без това да спре неговата работа. За целта е необходимо да изтеглите и конфигурирате приложението APK Installer. Ето как става това:

 1. Инсталирайте APK Installer by Uptodown от Google Play магазина.
 2. Стартирайте го и натиснете бутона „Close wizard“.
 3. Ще бъде поискан достъп до всички файлове на устройството. Позволете го чрез отметката „Активиране на разрешение“ и се върнете с една стъпка посредством бутона „Назад“.
 4. Ще се покаже съобщение, чрез което се изисква да се разреши инсталирането на приложения от страна на APK Installer. Натиснете бутона „Accept“ и маркирайте отметката „Активиране на разрешение“.
 5. Отново се върнете с една стъпка чрез бутона „Назад“. Ще бъдете фокусирани в началния екран на приложението.

За да обновите Commentary Screen Reader чрез APK Installer, направете следното:

 1. Отворете приложението Jieshuo lite.
 2. Ако се покаже съобщение, че е излязла нова версия, натиснете бутона „Download“.
 3. В случай, че екранният четец не е настроен да проверява автоматично за актуализации, влезте в „Download additional resources“, „Github“ и изберете най-новата версия.
 4. В отворилия се прозорец чукнете двукратно с един пръст върху тази, която съдържа в името си „international“ например „jieshuo-international-20240401.apk“.
 5. След като изберете файла, той ще се изтегли и ще бъдете попитани с кое приложение искате да се отвори. Чукнете двукратно с един пръст върху „Apk Installer“ и натиснете бутона „Винаги използвайте избраното приложение“, за да се запази предпочитанието ви за в бъдеще.
 6. Ще се покаже съобщение, че тази версия е вече инсталирана на устройството. Натиснете бутона „Install“. Преди това можете да маркирате отметката „Don’t ask again“, за да избегнете повторната поява на това съобщение.
 7. Ще бъдете попитани дали искате приложението Jieshuo Lite да се обнови. Натиснете бутона „Актуализиране“. След като процесът завърши, екранният четец ще се стартира самостоятелно, без да е необходимо да предприемате допълнителни действия.

На пръв поглед горното описание изглежда малко сложно, но е добре да се има предвид, че някои стъпки е необходимо да се предприемат само за първото актуализиране на Commentary Screen Reader чрез APK Installer. При следващи обновявания APK файлът ще се отваря директно с приложението и ще се показва съобщението, чрез което трябва да се потвърди обновяването.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.