неделя 23 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Защо да деактивираме пълната сила на звука в смартфоните на Samsung

Заглавието на тази публикация на пръв поглед звучи доста отвлечено. Затова от самото начало бързам да поясня, че деактивирането на пълната сила на звука е скрита функция в настройките на телефона. Но защо е необходимо да се занимаваме с нея?

Някои от вас сигурно са забелязали, че при използване на Bluetooth аудио устройство със смартфон на Samsung, регулацията на звука не се осъществява по стандартния начин. Ако използвате например безжични слушалки, говорът на TalkBack често е доста слаб в сравнение със силата на текущата музика или аудио книга.

Това може да се оправи с рестарт на екранния четец. Но освен, че е неудобно, има още един проблем. Ако докато TalkBack говори, направите опит да усилите само него, ще вдигнете нивото и на мултимедията. Крайният резултат е твърде силна музика и слаб говор на екранния четец.

Всичко това се получава, понеже при използване на Bluetooth аудио устройство с телефон на Samsung, по подразбиране можете да регулирате само една обща сила на звука. Това означава, че не бихте могли да контролирате поотделно тази на TalkBack и другите звуци. За щастие има решение на този проблем.

За целта е необходимо да се активират опциите за разработчици на устройството. Имайте предвид, че те са за по-напреднали потребители и случайното включване или изключване на някои функции може сериозно да наруши работата на вашия смартфон. Тук ще опиша как да деактивирате пълната сила на звука, която оказва влияние само върху използването на безжични слушалки или тонколони чрез Bluetooth технологията. За да се покаже скритият раздел с опции за разработчици, направете следното:

  1. Влезте в приложението Настройки, „За телефона“, „Информация за софтуера“.
  2. Намерете елемента „Номер на компилация“ и го активирайте 7 пъти чрез двойно почукване с един пръст. След третия път ще започнете да чувате колко още са необходими, за да включите режима за разработчици.
  3. Ако смартфонът ви е защитен с пръстов отпечатък или друг метод, потвърдете избора си чрез него. Накрая ще чуете, че режимът за разработчици е активиран успешно.

За да изключите пълната сила на звука, направете следното:

  1. Отворете отново приложението Настройки. В основния прозорец вече би трябвало да има раздел „Опции за разработчици“.
  2. Влезте в него и включете настройката „Деактивиране на пълната сила на звука“.
  3. Не включвайте или изключвайте други опции от този раздел, освен ако не сте сигурни какво точно те определят.

При използване на Bluetooth аудио устройство вече ще можете поотделно да регулирате силата на екранния четец и мултимедията така, както го правите при възпроизвеждане чрез вградения високоговорител на смартфона. Ако звукът на тонколоната или слушалките е твърде слаб, освен чрез телефона, усилете и посредством бутоните на безжичното устройство. Това важи само при условие, че са налични такива.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.