вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Задаване на ПИН код за влизане в системата

Доста потребители предпочитат да не настройват парола за влизане в Windows. В случаите, когато я има, тя може да е трудна за въвеждане и да забавя излишно вписването в системата. Ако искате да защитите компютъра си, приемлива опция е задаването на ПИН код. Вместо парола, при влизане в Windows ще е необходимо да въведете 4 или повече числа, които сте определили предварително. Ето как можете да го направите:

  1. Отворете приложението Настройки с клавишната комбинация Windows+I.
  2. Изберете „Акаунти“ и натиснете Enter.
  3. С TAB намерете списъка с раздели, маркирайте „Опции за влизане“ и отново натиснете Enter. Изпълнете стъпки от 4 до 6 само в случай, че нямате активна парола. Ако вече е зададена такава, преминете към настройването на ПИН код.
  4. Изберете опцията „Парола“, активирайте бутона „Покажи всички настройки“, след това „Добавяне“.
  5. В появилия се екран въведете удобна за вас парола и я потвърдете чрез полето за тази цел. Накрая напишете фраза, която би ви подсетила в случай, че си забравите паролата.
  6. Щом приключите, натиснете „Напред“ и след това „Готово“.
  7. Върнете се в списъка с опции за влизане и изберете „ПИН код (Windows Hello)“.
  8. Активирайте бутона „Покажи всички настройки“, след това „Настройване“.
  9. В появилия се екран напишете зададената по-рано парола и натиснете Enter.
  10. Въведете ПИН код с минимум 4 цифри и го потвърдете в следващото поле. Накрая натиснете бутона „OK“.

Ако прозорецът се затвори и отново се озовете в опциите за влизане, значи ПИН кодът е успешно зададен и ще ви бъде поискан при следващото вписване в Windows.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.