четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Как да направим първоначална настройка на системата без интернет

Ако сте правили първоначална настройка на Windows 10 след преинсталация, най-вероятно знаете, че не е задължително да се използва Microsoft акаунт. Можете просто да създадете локален профил, за което не е необходима интернет връзка. Тази възможност е от полза за потребителите, които нямат Microsoft акаунт или когато операционната система не е разпознала драйверите за WiFi/Ethernet.

В Windows 11 обаче, ситуацията е малко по-различна. Опцията за създаване на офлайн профил не е достъпна по подразбиране. В резултат от това, ако компютърът не е свързан с интернет, операционната система няма да позволи вписването на потребител. Но все пак има начин да се разреши използването на локален акаунт. Ето какво е необходимо да направите:

 1. Изпълнете първоначалните стъпки за инсталиране на Windows 11.
 2. Изчакайте компютърът да се рестартира един или няколко пъти, докато се покаже екранът за избор на регион.
 3. Ако е необходимо, стартирайте вградения екранен четец Разказвач (Narrator) с клавишната комбинация Control+Windows+Enter.
 4. Натиснете Shift+F10, за да се отвори командният прозорец (Command Prompt).
 5. В него въведете следния текст:
  OOBE\BYPASSNRO
 6. Натиснете Enter, след което компютърът ще се рестартира. Ако това не се случи, опитайте отново да въведете текста.
 7. Щом се зареди операционната система, ще бъдете фокусирани в прозореца за избор на регион.
 8. Продължете с първоначалната настройка на Windows 11, докато стигнете до екрана за свързване с интернет.
 9. Тук вече ще е налична опцията „I don’t have internet“, която е необходимо да активирате.
 10. Накрая изберете „Continue with limited experience“.

По-нататък в съветника за първоначална настройка ще можете да създадете офлайн акаунт, въпреки че устройството не е свързано с интернет.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.