неделя 23 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Как да добавим някои важни икони на работния плот

Понякога се случва така, че необходими икони като „Този компютър“ и „Контролен панел“ изчезват от работния плот или никога не са присъствали там. Тук ще опиша как можете да ги добавите. За целта направете следното:

  1. Отворете приложението Настройки с клавишната комбинация Windows+I.
  2. Изберете „Персонализиране“ и натиснете Enter.
  3. С TAB намерете списъка с раздели. В него маркирайте „Теми“ и отново натиснете Enter.
  4. Придвижете се до секцията „Настройки на иконите на работния плот“ и активирайте бутона „Отваряне“. Ще се появи нов прозорец. Чрез него можете да изберете кои системни икони да се показват на работния плот.
  5. Ако искате например да добавите „Този компютър“, включете отметката „Компютър“. По същия начин можете да маркирате и отметките „Файлове на потребителя“, „Кошче“, „Мрежа“, „Контролен панел“.
  6. За да се запазят промените, натиснете бутона „ОК“.

Има голяма вероятност новите икони да се подредят в края на работния плот. Ако искате да са в началото, направете следното:

  1. Отидете на работния плот с Windows+M.
  2. Ако има избрана икона, отмаркирайте я с Control+Интервал.
  3. Отворете контекстното меню с Applications и от там изберете „Изглед“, „Автоматично подреди иконите“.

Така новите икони ще се преместят в горната лява част на работния плот, където е тяхното логично местоположение.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.