неделя 23 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 10: Извеждане на потвърждение при изтриване с клавиша Delete

По подразбиране в Windows, когато изтрием даден елемент чрез клавиша Delete, той се озовава в кошчето. От там лесно можем да го възстановим.

Случва се обаче инцидентно да се натисне Delete върху някой файл и той изчезва от обичайното си местоположение. Тук ще ви покажа как с няколко лесни стъпки да направите така, че при натискане на Delete да ви се извежда потвърждение за изтриване. Ето какво е необходимо:

  1. Отидете на вашия работен плот и намерете иконата „Кошче“.
  2. Отворете контекстното меню с Applications и активирайте командата „Свойства“.
  3. Ще се появи екран с настройки. Намерете отметката „Показвай диалога за потвърждаване при изтриване“ и я маркирайте с клавиша интервал.
  4. Използвайте бутона „ОК“, за да запазите промените.

Вече при натискане на Delete върху елемент, който може да бъде изтрит, ще се извежда искане за потвърждение. Така няма как да изпратите инцидентно файл в кошчето, освен ако не потвърдите.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.