вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Софтуер

Как да бъдем уведомявани за нови версии на повечето добавки за NVDA

Ако използвате някои от множеството добавки за екранния четец NVDA, възниква въпросът как винаги да бъдете с най-актуалните им версии. Проверяването в официалния сайт с добавки от общността на NVDA не изглежда съвсем удобно решение, затова ще ви предложа такова, което да извършва това вместо вас. Имам предвид добавката „Add-on Updater“, която можете да свалите от тук.

След като я инсталирате, тя автоматично ще проверява за нови версии на вече инсталираните добавки и ще ви уведомява, когато има такива. Уведомлението представлява прозорец, от който чрез отметки можете да изберете кои добавки искате да обновите. След като потвърдите, те ще бъдат автоматично изтеглени и инсталирани, а накрая ще бъдете подканени да рестартирате NVDA.

Ако искате ръчно да проверите за нови версии на вашите добавки, направете следното:

  1. Отворете менюто на екранния четец с клавишната комбинация NVDA+N.
  2. Придвижете се до „Инструменти“, влезте в подменюто със стрелка надясно и намерете командата „Провери за обновления на добавките…“.
  3. Активирайте я и проверката ще бъде извършена, след което ще разберете дали всички версии на вашите добавки са актуални, или са налични по-нови.

Тези, които разполагат със собствена система за обновяване са:

  • Braille Extender
  • WeatherPlus

Ако използвате добавки, които не са одобрени от общността на NVDA, те също няма да бъдат актуализирани чрез „Add-on Updater“.

Забележка: Когато в NVDA се добави идентична функционалност, разработката на тази добавка ще бъде прекратена.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.