вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Помощни средства

Как могат да бъдат полезни преносимите камери OrCam Read и OrCam Read 3

Вече Ви представихме преносимата камера OrCam MyEye. В днешната статия ще разгледаме още два подобни продукта, а именно OrCam Read и OrCam Read 3. Тези преносими камери са изключително удобни и компактни. Разработени са специално за хора с нарушено зрение. Основното им предназначение е да подпомагат процеса на четене.

OrCam Read и OrCam Read 3 са леки и компактни устройства, които могат да се държат в ръка. Имат вграден високоговорител, но разполагат и с възможност за свързване на безжични слушалки или тонколони чрез Bluetooth. По преценка на потребителя могат да се използват и със слушалки с кабел.

По какво се различават OrCam Read и OrCam Read 3?

OrCam Read 3 е усъвършенстван вариант на OrCam Read. Той има всички функции на предишното поколение, но може да се използва и като електронен увеличител. За тази цел е необходим компютър или друго устройство с уеб браузър. Връзката се осъществява чрез Wi-Fi или USB-C кабел. За по-голямо удобство при четене на по-дълги текстове, OrCam Read 3 разполага със стойка. Докато е поставено върху нея, устройството може да се управлява чрез интуитивни жестове с ръка.

Как се осъществява разпознаването и прочитането на текст от тези устройства?

Камерите OrCam Read и OrCam Read 3 разполагат с функция за прецизно лазерно насочване. Благодарение на вградения лазер потребителят има възможност да определи коя част от текста да бъде разпозната и прочетена. Предвидена е и възможност да се заснеме цяла страница.

Преносимите камери OrCam Read и OrCam Read 3 могат да бъдат верен помощник в ежедневието на хората с нарушено зрение. Чрез тях те ще имат възможност самостоятелно да извличат текстове от хартиени документи. Когато получат писмо например, няма да се налага да търсят помощта на човек с нормално зрение, за да им прочете съдържанието му.

Тези високотехнологични устройства осигуряват възможност дори на човек с нулево зрение да възприеме текст от книги, вестници, списания, дори листовки на лекарства. Менютата в кафенетата и ресторантите, както и всякакви брошури, информационни и рекламни материали, вече ще бъдат напълно достъпни за хората с нарушено зрение.

Ако искате да научите повече за двете преносими камери, можете да разгледате спецификациите на OrCam Read и OrCam Read 3 в нашия електронен магазин. Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели