вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да изпращаме съобщения до себе си в Messenger, WhatsApp и Viber

На пръв поглед идеята да изпращаме съобщения до себе си в някоя чат платформа, звучи леко странно. Но появата на такава функционалност си има своето обяснение.

Понякога искаме да си запазим текст, който ни е направил впечатление, линк към интересна статия или съобщение от друг човек. Вместо да запаметяваме информацията в отделен документ, можем да я изпратим в чата до себе си. Това ще ни позволи да я прегледаме по-късно.

Функцията също би могла да се използва за писане на бележки, размисли, водене на дневник и така нататък. В тази публикация ще обясня как можете да изпращате съобщения до себе си в 3 от най-популярните чат платформи.

Messenger

  1. Натиснете бутона „New message“, който се намира в началната страница на приложението. Това се отнася и за уеб версията на адрес messenger.com.
  2. В полето за търсене напишете името на вашия профил, например „Иван Иванов“.
  3. Изберете го от резултатите и влезте в чата. В началото на хронологията би трябвало да видите само името си без друга информация например населено място и общи приятели.
  4. За да се уверите, че ще изпратите съобщение до себе си, влезте в профила на събеседника ви чрез опциите на чата. Ако се покаже вашият профил, значи всичко е наред и можете да пишете в дискусията. Тя ще се показва в списъка с други чатове.

WhatsApp

  1. Отворете приложението и от основния екран изберете бутона „Нов чат“.
  2. В началото на списъка с контакти ще видите вашия номер. Към него има описание „(Вие) Изпратете съобщение на себе си“. Така ще бъдете сигурни, че няма да пишете на друг човек.
  3. Влезте в чата, въведете текст и го изпратете. Дискусията ще се показва в списъка с други чатове.

Viber

Отворете приложението и активирайте елемента „Моите бележки“, който се намира в горната част на основния екран. След като влезете там, ще видите кратко обяснение на функцията.

Чрез нея имате възможност да запаметявате информация под формата на съобщения до себе си. Те ще се запазват в страницата „Моите бележки“.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.