неделя 14 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да изключим предложенията за превод на уеб страници в Google Chrome

Докато сърфираме в интернет, доста често се случва да посетим уеб страница, която не е на български. Тогава има голяма вероятност Google Chrome да изведе предложение за автоматичен превод на страницата. Това се случва, когато менюто на браузъра се показва на български.

Тези предложения за автоматичен превод са излишни за много потребители и дори могат да нарушат нормалното сърфиране в мрежата. За да ги изключите, направете следното:

  1. Влезте в менюто на Google Chrome с клавиша Alt и отворете „Настройки“.
  2. Намерете списъка с раздели, който се намира след полето за търсене.
  3. Изберете „Езици“ и натиснете Enter.
  4. Потърсете опцията „Използване на Google Преводач“ и я изключете.

От сега нататък щом посетите уеб страница, която не е на български, вече няма да се показват предложения за автоматичен превод.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.