четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Как да изключим групирането на съдържание в папката „Изтеглени файлове“

По подразбиране в Windows при сваляне чрез браузър, съдържанието се записва в папката „Изтеглени файлове“. Те обикновено биват групирани автоматично по дата, което затруднява придвижването в тази директория.

Докато разглеждате свалените файлове, ще забележите групите „Днес“, „Вчера“, „По-рано този месец“ и така нататък. Ако искате файловете да са подредени по име, както навсякъде другаде в Windows, направете следното:

  1. Влезте в папката „Изтеглени файлове“. Един от начините да стигнете до нея е чрез инструмента за изпълнение, който се отваря с клавишната комбинация Windows+R. В полето напишете командата „shell:downloads“ без кавичките и натиснете Enter.
  2. Ако сте избрали някой от свалените файлове, натиснете Control+Интервал, за да го отмаркирате.
  3. Отворете контекстното меню с клавиша Applications.
  4. Влезте в подменю „Сортиране по“, изберете „Име“ и натиснете Enter.
  5. Уверете се, че не сте маркирали файл и отново отворете контекстното меню.
  6. Влезте в подменю „Групиране по“, изберете „(Няма)“ и натиснете Enter.

След като направите тези настройки, подредбата в папката „Изтеглени файлове“ вече ще е стандартна. Когато влезете в нея чрез прозореца за запис на файл, ще забележите, че и тук съдържанието автоматично се групира по дата. За да не се случва това, изпълнете горните стъпки, докато сте в прозореца за запис на файл.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.