четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Изключване на предложенията за запомняне на регистрации в Mozilla Firefox

След вписване в уеб сайт с Mozilla Firefox, браузърът обикновено показва съобщение, чрез което предлага да бъдат запомнени потребителското име и паролата за съответния профил. Такива съобщения са излишни за доста потребители и могат да оказват разсейващо влияние. Ако не искате да се появяват, тук ще обясня как да ги изключите. Инструкциите са предназначени за Windows.

  1. Стартирайте браузъра, изчакайте да се зареди началната страница и натиснете клавиша Alt.
  2. Със стрелка надясно намерете меню „Инструменти“, отворете го със стрелка надолу и влезте в „Настройки“.
  3. Ще се озовете в поле за търсене. Фокусирайте се в списъка с раздели чрез двукратно натискане на Shift+TAB.
  4. Със стрелка надолу се придвижете до „Поверителност и защита“.
  5. С TAB потърсете и изключете опцията „Питане при запазване имена и пароли за вход в страниците“.

След вписване в уеб сайт, вече няма да се показват съобщения, които предлагат запаметяване на вашите данни за вход. Има и по-лесен начин да достигнете горната опция. За целта влезте в настройките на Mozilla Firefox и в полето за търсене напишете „регистрации“. Натиснете TAB и ще бъдете фокусирани върху отметката „Питане при запазване имена и пароли за вход в страниците“. След като я изключите, настройката ще се запази автоматично.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.