неделя 14 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Клиентите на Теленор, използващи iOS устройства вече имат достъп до VoLTE технологията

apple logoЕдно от многобройните нововъведения в iOS 13 е възможността клиентите на мобилния оператор Теленор в България да се възползват от предимствата на VoLTE технологията. Voice over Long-Term Evolution (VoLTE) позволява провеждането на разговори с много по-качествен звук през 4G мрежата на телекома.

При осъществяване на гласова комуникация чрез VoLTE, потребителите биха се почувствали така, все едно използват услуга като Viber, Skype или Facebook Messenger, които по традиция предлагат възможност за разговори с високо качество.

За да използвате VoLTE в мрежата на Теленор, необходимо е да притежавате iPhone 7 или по-нов, както и да се намирате в район с 4G покритие. Имайте предвид, че моделите iPhone 6, 6s и SE не са посочени от оператора, а на практика са снабдени с технологията. Устройството на събеседника ви също е необходимо да поддържа VoLTE. Тя е налична в смартфони на Nokia, Google, Xiaomi, Sony и множество модели на Samsung.

logo iphoneЗа да активирате VoLTE на вашия iPhone, направете следното:

  1. Отворете приложението „Settings“.
  2. Намерете раздела „Mobile Data“, след това „Mobile Data Options“.
  3. Активирайте опцията „Voice & Data“ и променете стойността й на „4G, VoLTE ON“.
  4. Ще ви бъде поискано потвърждение. Щракнете върху бутона „OK“, за да запазите промените.

Виваком и А1 също поддържат разговори, базирани на VoLTE технологията. Ако имате въпроси или затруднения, обърнете се към вашия мобилен оператор.

От тази страница в „Уикипедия“, раздел „Devices“ можете да видите всички устройства, сертифицирани за разговори чрез VoLTE. Имайте предвид, че вашето устройство би могло да присъства в списъка, но да не му е позволено от мобилния оператор да използва технологията.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.