неделя 23 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

iOS: Как да направим така, че някои приложения да се показват на български

Мобилната операционна система на Apple не е толкова гостоприемна към българския потребител, тъй като интерфейсът й не е локализиран на нашия език и всички приложения по подразбиране се показват на английски. Това обаче не означава, че няма български превод за всички тях.

Някои мобилни приложения за iOS са преведени на български, но се ръководят от списъка с езици в раздела „Language & Region“ в настройките на системата. Там по подразбиране английският е с най-висок приоритет и именно това подтиква всички приложения да се показват на този език.

Български превод е наличен за приложенията на Google, Skype, Moovit, Lazarillo, BlindSquare, Cash Reader, pCloud, Storytel и други. Ето как да се възползвате от тази възможност:

  1. Отваряте приложението Settings.
  2. Влизате в раздела „General“, след това в „Language & Region“.
  3. Намирате списъка с езици под заглавието „PREFERRED LANGUAGE ORDER“.
  4. По подразбиране, на първо място е английски, а на второ български. Ако вторият по някаква причина не е наличен, добавете го чрез бутона „Add language…“.
  5. Когато се уверите, че и двата езика са налични в списъка, необходимо е българският да бъде поставен на първо място. Така всички уеб сайтове и приложения ще се показват първо на този език, ако е наличен за тях.
  6. Натиснете бутона „Edit“, който се намира в горната дясна част на дисплея.
  7. Намерете елемента „English“ и плъзнете бързо надолу няколко пъти, докато не чуете „Move down“.
  8. Почукайте бързо два пъти с един пръст по дисплея и се уверете, че българският е на първо място в списъка. Ако е така, активирайте бутона „Done“.
  9. Ще бъдете подканени да потвърдите промените. Активирайте бутона „Continue“.

Това е, вече зададохте български да бъде език по подразбиране за приложенията и уеб сайтовете. Ако не са преведени на него, те ще се показват на английски.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.