вторник 21 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

iOS: Как да използваме функцията Spotlight

В мобилната операционна система на Apple е наличен удобен инструмент за търсене. Чрез него можете бързо да намирате приложения, контакти, съобщения и много други, като си спестявате излишно ровене.

Може би на някои от вас им се е случвало неволно да отворят прозореца на Spotlight, но ето как става това за потребителите на VoiceOver, които не са се сблъсквали с тази функция:

  1. Отидете на началния екран.
  2. Маркирайте някоя икона на приложение.
  3. Плъзнете с 3 пръста надолу. Ако чуете „Spotlight“, значи успешно сте отворили инструмента.

Началният екран съдържа поле за търсене и икони на най-използваните приложения. Ако активирате някое от тях, то ще се отвори. Показани са и най-често извършваните действия напоследък, например набиране на даден контакт, показване на прогнозата за времето, задаване на таймер за определено време.

Използвайте полето за търсене, за да въведете вашата заявка. В хода на писането ще чувате колко резултата са налични. Ще ви бъдат предлагани приложения, които бихте могли да отворите директно от Spotlight, фрази за търсене в интернет, имейли, SMS съобщения. В зависимост от заявката могат да бъдат показвани и различни действия например набиране на определен контакт.

Чрез функцията Spotlight не могат да се търсят данни във всички приложения, а само в тези, които я поддържат. Въпреки това инструментът спестява време в определени случаи. Препоръчвам да го изпробвате и сами ще прецените в какви ситуации бихте го използвали.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.