вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Freedom Scientific обяви пускането на версия 15 на JAWS® за Windows, световноизвестният лидер на екранните четци.

Тази версия включва поддръжка за Windows 8 Professional на таблети и компютри със сензорен екран (Touch Screen). JAWS 15 е проектиран така, че да даде възможност на слепите потребители да работят с традиционни програми като Office 2013, а освен тях и с новия начален екран на Windows 8 и с модерни приложения като Новини (News), Времето (Weather), Поща (Email) и Internet Explorer 10.

С новия JAWS Touch курсор потребителите лесно могат да изследват екрана като движат пръста си по него, за да изучат разположението, чувайки елементите, когато минават през тях. С помощта на жестове, подобни на тези при смартфоните, потребителите на JAWS могат да се придвижват също по обектите на устройства със сензорен екран като Microsoft Surface Pro.

Тази версия отбелязва значителен напредък в достъпността при четене на екрана. Освен поддръжката на сензорни дисплеи в Windows 8, в нея са включени безплатни гласове Vocalizer Expressive на десетки езици. Те звучат много по-естествено, наподобяват човешки глас и реагират по-бързо при работа. Тези предимства, в допълнение към всичките други новости и подобрения, въведени през тази година, са посрещнати с ентусиазъм от потребителите на JAWS по целия свят.

Съвременните устройства с Windows 8 постепенно се създават така, че да работят с по-естествени методи за въвеждане като докосване. Радващо е, че JAWS 15 върви в крак с тези иновации и обогатява опита на слепите потребители.

Тази версия може да бъде изтеглена в 32- или 64-битов вариант от Страницата на JAWS.

Сподели