четвъртък 23 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Софтуер

Две достъпни мобилни приложения за новини

Напоследък обстановката в световен мащаб е особено динамична и се променя в рамките на часове. Важно е да сме информирани за актуалното развитие и нещата, които се случват около нас.

В днешната публикация ще ви представя две мобилни приложения. Първото е за Android, а второто за iOS. Чрез тях можете безпроблемно да четете новини от различни сайтове.

Flym News Reader

android logoТова е безплатно приложение, което не показва реклами. Може да зарежда публикациите от различни уеб сайтове, като изгледът е опростен и удобен. Необходимо е сайтът, който добавяте да поддържа RSS протокола.

Възможностите включват улеснено търсене на източници на новини, офлайн четене, зареждане на целите статии директно в приложението. Налична е и тъмна тема.

След като инсталирате и отворите Flym News Reader, необходимо е да добавите поне един уеб сайт, който желаете да следите. За целта направете следното:

 1. Активирайте ненаименования бутон в горната лява част на дисплея. Така се отваря менюто.
 2. Изберете бутона в горната дясна част, който също е без етикет. Ще се отвори прозорец с текстово поле за търсене.
 3. Въведете желания уеб сайт например „vesti.bg“.
 4. Под полето ще се появи списък с резултати. Изберете този, съответстващ на търсенето ви.

Така източникът на новини ще бъде добавен в приложението, след което можете да виждате списъка с публикации. За да се зареждат целите статии от даден сайт, направете следното:

 1. Отворете менюто чрез ненаименования бутон в горната лява част на дисплея.
 2. Намерете желания уеб сайт.
 3. Почукайте два пъти с пръст върху него, като втория път задръжте. Ще се отвори контекстно меню.
 4. От него изберете командата „Enable full text retrieval“.

Така когато отворите статия от този сайт, целият текст ще се зарежда, без да е необходимо да избягвате реклами и бутони за споделяне в социалните мрежи. Това, което ще виждате е само истински интересуващата ви информация.

По подразбиране новините в приложението се обновяват на два часа. Това може да бъде променено посредством настройките, които се отварят чрез бутона „More“ в горната дясна част на менюто. За да обновите ръчно всички материали, направете следното:

 1. Отворете раздела „All“.
 2. Плъзнете максимално списъка с всички публикации чрез скролиране надолу и така новините ще се обновят.

За да изтеглите Flym News Reader, последвайте тази връзка.

Newsify: RSS Reader

logo iPhoneТова е приложение, чрез което можете да следите новини от различни уеб сайтове. Поддържа тъмна тема и зареждане на целия текст от публикациите.

След като го инсталирате и отворите, необходимо е да добавите поне един уеб сайт, който желаете да следите. За целта направете следното:

 1. Активирайте бутона „Add“ в горната част на дисплея. Ще се отвори прозорец за търсене.
 2. В текстовото поле въведете името на желания уеб сайт, например „fakti.bg“.
 3. Активирайте бутона за търсене на клавиатурата и ще се покажат резултатите. Изберете най-подходящият.
 4. Ще се отвори прозорец, чрез който можете да редактирате данните на уеб сайта. Запазете промените чрез бутона „Save“.

Бихте могли да заредите списък с всички новини или само такива от определен източник. Това става чрез бутона „Show subscriptions“. След като го изберете, ще се отвори меню. В долната лява част има бутон „Refresh“ за обновяване на публикациите. Можете да отворите и новините от всички уеб сайтове чрез елемента „All Items“.

За да разрешите зареждането на целия текст на публикациите, отворете някоя и влезте в менюто „Full Text“ чрез бутона в горната част на дисплея.

Имате възможност да изпробвате функционалността в рамките на 7 дни, след което е необходимо да закупите абонамент на стойност 4,99 лв. на месец или 51,99 лв. на година.

Както в приложението Flym News Reader, тази функция е много удобна при използване с екранен четец, тъй като показва текста на публикациите в чист вид, без реклами и бутони за споделяне в социалните мрежи.

За да изтеглите Newsify: RSS Reader, последвайте тази връзка.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.