вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Android: Как да подредим иконите на началния екран с TalkBack

В по-новите версии на екранния четец TalkBack има функционалност, която позволява преместване на иконите на началния екран. За целта не се изисква влачене. Чрез тази възможност лесно можете да определите къде точно да бъде поставена дадена икона, без да се налага да гадаете дали други икони ще се разместят. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Докато сте на началния екран на вашето Android устройство, застанете върху иконата, чието местоположение искате да промените.
  2. С плъзгане нагоре или надолу с един пръст изберете командата „Преместване на елемент“ и я активирайте с двукратно почукване. Така ще влезете в режима за избор на местоположение.

    Забележка: Ако не намирате горната команда, уверете се, че зададеният тип навигация е този по подразбиране. За целта използвайте плъзгане надолу и след това нагоре с един пръст, докато изберете „По подразбиране“.

  3. Щом активирате функцията за преместване на елемент, когато започнете да си движите пръста по дисплея, ще чуете „Преместване на ред 1, колона 1“, „Преместване на ред 2, колона 3“ и така нататък. Това означава, че на съответната позиция няма поставена икона. Ако има, TalkBack ще предложи създаване на папка.
  4. Когато застанете върху желаното местоположение например ред 3, колона 4, чукнете двукратно с един пръст и иконата ще бъде преместена.

Докато сте в режима за избор на местоположение, можете да се прехвърляте между различните страници на началния екран чрез плъзгане наляво или надясно с два пръста. Режимът ще остане активен, докато устройството се заключи. Изпълнете горните стъпки за всяка икона, която искате да преместите, за да подредите началния екран по възможно най-удобния за вас начин.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.