вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Android: Как да изключим гласовото активиране на Google Assistant на мобилното ви устройство

Google Assistant е вграден в почти всички съвременни Android устройства. Също като Siriна Apple, Amazon Alexa и Bixbi на Samsung, той има функция за гласово активиране, която доста потребители включват при първоначалното настройване на своя смартфон или таблет. Чрез нея асистентът на Google може да бъде извикван, когато в близост до устройството кажете „Hey Google“ или „Ok Google“.

В този случай микрофоните на смартфона или таблета са постоянно активни, за да следят за произнасянето на тези 2 фрази. За да проверите дали вашето Android устройство е с включена гласова активация на Google Assistant, в близост до него просто кажете „Hey Google“ или „Ok Google“. Ако то не реагира, значи функцията не е включена. Но в случай, че е активна, съществува лесен начин за нейното изключване. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Стартирайте приложението Google.
  2. Натиснете бутона „Влезли сте като“, който се намира в горната дясна част на дисплея и на него присъства името на вашия профил.
  3. Отворете „Настройки“, „Google асистент“.
  4. От там влезте в раздела „Hey Google & Voice Match“.
  5. Изключете опцията „Hey Google. Осъществявайте достъп до Асистент всеки път, когато кажете Hey Google“.

В случай, че искате да изпробвате възможността за гласово активиране, оставете превключвателя на опцията в позиция „Вкл“.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.