вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Още един лесен начин за запазване на публикации от интернет в Windows

В предишни материали вече сме засягали мобилното приложение Pocket и списъка за четене в Google Chrome. Тук ще си поговорим за още един лесен начин за запазване на публикации от интернет с уеб браузър. За целта отново ще използваме услугата Pocket. Избрахме нея, защото е най-интуитивна в сравнение с другите приложения със сходна функционалност, които сме изпробвали до момента. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Посетете сайта getpocket.com.
  2. Ако нямате Firefox акаунт, отворете линка „Sign Up“. Можете да се регистрирате чрез вашия имейл, както и да се впишете с Google или Apple профил.
  3. В случай, че имате Firefox акаунт, активирайте връзката „Login“ и въведете данните си за вход в сайта.
  4. След като вече сте в профила си, влезте в линка „Saves“. Тук ще се показват всички URL адреси, които сте запазили за по-късно. Това могат да бъдат уеб сайтове, новини, статии, продукти от онлайн магазини, видеа и така нататък.
  5. За да запазите нова връзка, необходимо е да сте в страницата „Saves“ и да натиснете бутона „Save a URL“.
  6. Поставете линка в полето, след което натиснете Enter или бутона „Add“. Така връзката ще бъде запазена.

Списъкът с публикации се показва под заглавието „Saves“. Можете да се придвижвате между тях с буква H. Под всяка запазена връзка е наличен бутон „overflow-menu“. С него се отваря контекстно меню, чрез което имате възможност да споделите или премахнете връзката. Pocket също позволява организиране на URL адресите в списъци и сортиране по тагове.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.