вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Android: Как да добавим ред с най-често използваните емоджита в Gboard

Емоджитата са малки иконки, които най-често се използват за изразяване на реакции и емоции. В клавиатурата на Google (Gboard), която е вградена в много Android устройства, е предвидена възможност да се зададе показването на допълнителен ред с най-често използваните емоджита. Той ще бъде позициониран в най-горната част на клавиатурата. Емоджитата от този ред могат да бъдат въвеждани с екранен четец чрез двойно почукване с един пръст.

Инструкциите по-долу се отнасят за устройства Samsung. Ако вашият смартфон или таблет е на друг производител, може да има малки разлики в имената на разделите. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Отворете приложението Настройки.
  2. Влезте в „Общо управление“, „Настройки на Gboard“.
  3. От там изберете раздел „Емоджита, стикери и GIF файлове“.
  4. Включете опциите „Лента за бърз достъп до емоджи“ и „Емоджи в клавиатурата за символи“.

Така в основната клавиатура ще се показват най-популярните емоджита, а в тази за символи ще присъства и ред с тези, които са били въвеждани наскоро.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.