вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Windows 11: Как да избегнем съветника за настройка след обновяване

След по-големи обновявания на операционната система, понякога се появява съветник за настройка на различни функции. Обикновено се предлага конфигуриране на Microsoft account, Windows Hello, Връзка с телефон, Office 365, OneDrive или добавени чрез обновяването нови възможности.

Освен, че може да е леко стряскаща, появата на този съветник понякога излишно затруднява потребителите. Съществува обаче лесен начин това да се предотврати. Ето какво е необходимо да направите:

 1. Отворете приложението Настройки с клавишната комбинация Windows+I.
 2. Намерете раздел „Система“ и натиснете Enter.
 3. С TAB се придвижете до списъка с категории. Първият елемент в него е „Дисплей“.
 4. Със стрелка надолу намерете „Известия“ и натиснете Enter. В тази страница можете да включвате и изключвате уведомленията от приложения.
 5. Преминете през настройките за известяване с клавиша TAB. В края на страницата намерете и изключете следните опции:
  • „Показвай „Добре дошли в Windows“ след актуализации и периодично при влизане за маркиране на новото и предложеното“
  • „Предложения за това как мога да настроя моето устройство“
  • „Получаване на съвети и предложения, когато използвам Windows“

Щом изключите тези опции, съветникът за настройка след обновяване на операционната система, вече няма да се появява.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.