вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да си направим файл за лицензиране на Neural SpeechLab

Ако разполагате с лиценз за новия български речев синтезатор Neural SpeechLab, възможно е да сте срещнали известни трудности при въвеждане на данните за активиране на продукта. Ситуацията е по-усложнена в Android поради това, че процедурата за копиране на твърде дългия активационен код, не е съвсем интуитивна.

В тази публикация ще ви покажа как можете да си направите .reg файл с данните за вашия индивидуален лиценз. След като разполагате с него, активирането на Neural SpeechLab ще е много по-лесно. В Windows е необходимо просто да отворите файла и да потвърдите копирането на информацията в регистрите на операционната система. За Android е нужно да заредите файла чрез бутона „Импортиране на настройки“, който се намира в началния екран на приложението Neural SpeechLab. За да си създадете файл за лицензиране, направете следното:

 1. Изтеглете архива Neural-SpeechLab-license.zip.
 2. Разархивирайте го и отворете текстовия файл с Notepad.
 3. Попълнете необходимата информация в последните 3 реда:

  „Name“=“Вашето име и фамилия например Иван Иванов“
  „EGN“=“Числата от ЕГН-то ви без интервали“
  „Code“=“Активационен код за лиценза“

 4. На мястото на поясненията в кавичките поставете необходимите данни и запишете промените във файла с клавишната комбинация Control+S.
 5. Ако се появи прозорец за запис, важно е да проверите дали в падащото меню „Кодиране“ е зададено „UTF-16 Le“. В случай, че не е, изберете го и натиснете „Запиши“.
 6. Затворете текстовия редактор и преименувайте файла така, че разширението му да е .reg. Вместо „Neural-SpeechLab-license.txt“, нека да стане „Neural-SpeechLab-license.reg“.

След като изпълните стъпките, вече ще имате готов файл за лицензиране на продукта. В Windows можете да го отворите и преди инсталиране на приложението Neural SpeechLab, като е необходимо да потвърдите зареждането на съответната информация в регистрите. За Android влезте в приложението Neural SpeechLab, натиснете бутона „Импортиране на настройки“ и заредете файла чрез появилия се прозорец.

Забележка: Не изпращайте този лицензионен файл на други потребители. Използването на чужди данни за активиране на Neural SpeechLab е нелегално, а и е възможна злоупотреба с вашите имена и ЕГН.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.