вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да превърнем смартфона в Wi-Fi точка за достъп

Понякога се случва там, където се намираме да няма достатъчно задоволителна Wi-Fi връзка или такава изобщо да липсва. Ако в подобна ситуация е необходим интернет за компютъра или лаптопа, има решение. Можете да използвате мобилните данни от смартфона ви, за да създадете временна Wi-Fi точка за достъп. В тази статия ще ви покажа как става това в Android и iOS.

Android

Имайте предвид, че споменатите по-долу опции може да се различават от тези на вашето устройство. Това зависи от модела и версията на операционната система. Но все пак стъпките със сигурност ще ви ориентират какво да търсите. Ето ги и тях:

  1. Влезте в приложението Настройки и изберете „Мрежа и интернет“.
  2. Отворете „Точка за достъп и тетъринг“, „Точка за достъп до Wi-Fi“.
  3. Активирайте превключвателя в горната част на екрана, за да стартирате временната Wi-Fi мрежа.
  4. Чрез настройките по-долу е задължително да зададете парола. Можете да въведете и по-подходящо от това по подразбиране име на точката за достъп, което да ви подсеща, че тя е от вашия смартфон.
  5. За да се свържете към създадената Wi-Fi мрежа, потърсете я и въведете паролата, която сте задали.

iOS

  1. Влезте в приложението Settings и изберете „Personal Hotspot“.
  2. Проверете дали е включена опцията „Allow Others to Join“. Ако не е, активирайте я. Така ще стартирате мрежата.
  3. Изберете „Wi-Fi Password“, въведете парола и я запазете чрез бутона „Done“.
  4. Вече ще можете да свържете вашия компютър към новосъздадената Wi-Fi точка за достъп. Потърсете такава, чието име съдържа iPhone и въведете зададената парола.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.