вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да използваме списъка за четене в Google Chrome

Неотдавна уеб браузърът Google Chrome се сдоби с полезна нова функционалност, която се нарича „Списък за четене“. В него имате възможност да добавяте всякакъв вид линкове, които да преглеждате в удобно за вас време. Това могат да са уеб сайтове, публикации, продукти в онлайн магазини, видеа и така нататък.

Настоящите инструкции са предназначени за Windows. За да добавите връзка в списъка за четене, направете следното:

  1. Стартирайте Google Chrome и отворете интересуващия ви уеб адрес.
  2. Влезте в лентата с инструменти с клавиша Alt.
  3. Чрез двукратно натискане на Shift+TAB ще намерите бутона „Показване на страничния панел“.
  4. Натиснете Enter, за да го отворите. В страничния панел се показва вашият списък за четене.
  5. Активирайте бутона „Добавяне на текущия раздел“. Така зареденият преди това уеб адрес ще бъде запазен за преглеждане по-късно.

До всяка връзка в списъка има бутон за изтриване. Ако изберете този за „Означаване като прочетено“, линкът ще се показва в друг списък под заглавието „Страници, които сте прочели“.

За да излезете от страничния панел, можете да използвате клавишите F5, F6 или Alt. Ако искате отново да влезете, изпълнете стъпки от 2 до 4. В случай, че бутонът за скриване е на мястото на този за показване, натиснете два пъти Enter върху него. Така страничният панел ще се затвори и появи отново, при което ще бъдете фокусирани в списъка за четене.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.