вторник 21 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

РъководстваСофтуер

Грешка при опит за инсталиране на JAWS 18 под Windows 7 и 8.1

Ако при инсталиране на JAWS 18 под Windows 7 или 8.1 инсталиращата програма е извела грешка при опит за инсталиране на JAWS Runtime, то може би тази статия ще ви помогне да се справите с проблема.

Симптомите са следните: По време на първата фаза от инсталирането на JAWS 18 под Windows 7 или 8.1, инсталиращата програма извежда грешка при опит за инсталиране на JAWS Runtime и инсталирането на JAWS бива прекратено.

Най-вероятната причина за тази грешка е в това, че определена актуализация за Windows (Universal C Runtime in Windows – KB2999226) не е инсталирана на системата. Има два варианта за коригиране на проблема.

Вариант 1: Указване на Windows да инсталира всички налични за системата актуализации

Този вариант се препоръчва за масовия потребител. Отидете в Контролен панел -> Windows Update -> Проверка за актуализации. След като проверката приключи, задействайте бутона за инсталиране на актуализациите. Това ще инсталира всички налични за системата ви препоръчителни актуализации.

Вариант 2: Ръчно инсталиране на актуализацията „Universal C Runtime in Windows – KB2999226“

Този вариант се препоръчва само за опитни потребители. Следвайте стъпките:

  1. Стартирайте предпочитаният от вас уеб браузър и отидете на следния адрес: https://support.microsoft.com/bg-bg/kb/2999226.
  2. От страницата изтеглете инсталационния пакет за актуализацията, който отговаря на версията и архитектурата на инсталираната на компютъра операционна система.
  3. Стартирайте изтегления инсталационен пакет и следвайте стъпките на инсталиращата програма.
  4. След това стартирайте отново инсталиращата програма за JAWS 18. Процесът по инсталирането на JAWS 18 вече би трябвало да се извърши успешно.

Благодарности на Негослав Събев за съдействието относно диагностицирането на проблема и на Freedom Scientific за предоставеното решение за неговото отстраняване.

Сподели

Костадин Колев

Казвам се Костадин Колев и съм от гр. Пещера, но изобщо не съм любител на произвежданите при нас алкохолни напитки, с които градът ни се слави из цяла България. :-) Хобитата са ми много: музика, компютри, техника и електроника, компютърни игри, книги и много други. И от толкова много хобита, понякога направо си се чудя как ми остава време за всичко. :-) Основните ми занимания като цяло и в БГАсист в частност са свързани с приложения за Windows и Android. Главно две неща: превод на приложения от английски на български; бета-тестване на приложения. Главната ми цел при тестването на приложенията е да проверявам дали и до каква степен те са достъпни за работа с екранен четец от страна на хората със зрителни увреждания.