вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Един лесен начин да си направим CV

Основно изискване при кандидатстване за работа е да имаме добре формулирана автобиография или CV. В него е необходимо да присъстват лични данни като имена, телефонен номер, адрес, както и информация за нашето образование, предишен трудов опит, компютърни, езикови умения и т. н. Доста работодатели вече не изискват изпращането на мотивационни писма, което удвоява значението на CV-то като инструмент, чрез който да представим себе си по най-добрия начин.

В мрежата циркулират множество бланки за CV под формата на Microsoft Office документи. Голяма част от тях не са удобни за потребителите, които използват екранен четец. Обикновено те представляват таблици със сложна подредба. Информацията за текущата клетка в таблицата не винаги се докладва коректно от говорещия софтуер, в резултат на което можем да изготвим автобиография, която не изглежда добре.

Каква е алтернативата?

Платформата Jobs.bg, която свързва потребителите с потенциални работодатели, освен хилядите обяви за работа, предлага лесен начин да си направим добре изглеждащо CV. Интерфейсът е интуитивен, информацията се попълва чрез падащи менюта и текстови полета. Така когато използваме екранен четец, винаги знаем какво точно попълваме и шансът да се получи недобре подредено CV е нищожно малък.

За да се възползваме от тази полезна функционалност, необходимо е да си създадем профил в Jobs.bg и да се впишем в него. След като направим това, нужно е да активираме линка „Моето CV“. Ще се отвори нова страница, в която се показва таблица с всички наши CV-та (ако имаме такива). Налична е и опция за създаване на ново CV. За да продължим по-нататък, необходимо е да щракнем върху нея.

Ще се отвори друга страница, в която са показани основните раздели на вашето CV. Те са представени в таблицата по-долу.

Име Описание
Лична информация Тук е необходимо да попълните вашите основни данни като имена, дата на раждане, телефонен номер, адрес и т. н.
Снимка Добре е да качите такава. Тя ще бъде автоматично поставена в горната част на вашето CV.
Професионален опит Тук имате възможност да попълните информация за заемани от вас длъжности.
Образование Информация за неговите етапи и институциите, в които сте се обучавали.
Езици Нива на разбиране, говорене и писане.
Умения Компютърни и каквито и да било други, които могат да бъдат от полза в работата.
Допълнителни курсове и Сертификати Всякакъв вид обучения и съответните удостоверителни документи.
Допълнителна информация Всичко друго, което не влиза в останалите раздели.

Когато активирате линка за даден раздел, формата за попълването му се визуализира под главната таблица с компоненти на CV-то. За да запазите промените, щракнете върху линка „Запиши“, преди да преминете към следващия раздел.

След като приключите с попълването на цялата информация, можете да прегледате вече изготвеното CV.
Имате възможност и да го запазите на вашия компютър като pdf документ, което елиминира необходимостта винаги да използвате платформата Jobs.bg, за да кандидатствате за работа.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.