вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Какво да направим ако JAWS, Fusion или ZoomText не се стартират коректно след обновяване

Понякога се случва JAWS, Fusion или ZoomText да не успеят да се стартират нормално след обновяване. Може да се появи и съобщение за грешка „Ordinal Not Found“.

Това обикновено се получава, когато рестартът на системата се направи по-късно след актуализирането, вместо веднага при поискване. В случай, че някое от горепосочените приложения не се отвори коректно след обновяване и рестартиране на компютъра, пълното изключване на системата е много вероятно да реши проблема. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Натиснете клавишната комбинация Windows+X, при което ще се отвори меню.
  2. С буквата К маркирайте „Излизане или изключване“.
  3. Накрая с Ч изберете „Изключване“.

Забележка: Ако операционната система е на английски, след Windows+X натиснете два пъти буквата U.

Щом изпълните тези стъпки, вашият компютър ще се изключи, независимо дали екранният четец изговаря избраните команди. Ако JAWS, Fusion или ZoomText отново не се стартират коректно след зареждане на Windows, свалете най-новата версия на приложението, отворете инсталационния файл и изберете „Repair“.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.