вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

НовиниСофтуер

Излезе версия 2019 на JAWS, ZoomText и Fusion

Актуални спрямо най-новите версии на Windows 10 и Office 365, по-пъргави от всякога и нов годишен лиценз на Home версията за американските пазари.

На 1 ноември 2018 г., Freedom Scientific представи изданията на версия 2019 на водещите продукти за екранна достъпност – JAWS за Windows, ZoomText и Fusion.

Значими нови функции са:

  • По-кратко време за стартиране за всички продукти
  • Най-добрата отзивчивост към момента при работа с Microsoft Office 365, Office 2016 и наскоро издадения Office 2019
  • Поддръжка за понижаване на звука при говор за JAWS и Fusion с най-новите версии на Windows 10
  • Потребителски дефинирани нива на увеличение за потребителите на ZoomText и Fusion
  • Функцията „екранна завеса“ на JAWS е добавена към Fusion 2019
  • Навигацията с клавиша TAB и превключването на прозорци с Alt+TAB сега по подразбиране са по-малко многословни
  • Нови икономични годишни лицензи и портал за самостоятелно управление на лицензи за домашните потребители на JAWS и ZoomText в САЩ

От момента, в който потребителите започнат да изтеглят и инсталират тази нова версия, те ще забележат промените, като се започне с по-бързото изтегляне и подобренията в процеса на инсталиране за всички продукти.

С представянето на изданията на версия 2019 на JAWS и ZoomText, домашните потребители в САЩ ще имат достъп до домашните годишни лицензи, предоставяйки достъпен начин за нови потребители или за тези, които са изостанали с обновяването, да получат достъп до най-новата версия на софтуера за по-малко от 100 щатски долара. Освен това, достъпът до и управлението на лицензи за тези домашни потребители ще бъде осигурено чрез лесен за използване, самостоятелно управляван портал за лицензиране. „Възможността да се разшири обхватът на нашите продукти при тези цени до всички домашни потребители ще има огромно въздействие върху хиляди потребители, които в противен случай не биха могли да си го позволят“ – казва Eric Damery, вицепрезидент по управлението на софтуерни продукти във Freedom Scientific.

Актуализациите на JAWS, ZoomText и Fusion 2019 са версии базирани на Споразумение за поддръжка на софтуер (SMA) и могат да бъдат изтеглени от страниците за изтегляне на Freedom Scientific. JAWS и Fusion включващи езиците английски, немски, френски, испански, холандски, френски (Канада), арабски, португалски, иврит и руски са налични за изтегляне. Разпространението на DVD носител до притежателите на SMA в САЩ и Канада ще започне в рамките на една седмица. Новите поръчки за всички продукти ще предлагат веднага версия 2019.

Сподели

Костадин Колев

Казвам се Костадин Колев и съм от гр. Пещера, но изобщо не съм любител на произвежданите при нас алкохолни напитки, с които градът ни се слави из цяла България. :-) Хобитата са ми много: музика, компютри, техника и електроника, компютърни игри, книги и много други. И от толкова много хобита, понякога направо си се чудя как ми остава време за всичко. :-) Основните ми занимания като цяло и в БГАсист в частност са свързани с приложения за Windows и Android. Главно две неща: превод на приложения от английски на български; бета-тестване на приложения. Главната ми цел при тестването на приложенията е да проверявам дали и до каква степен те са достъпни за работа с екранен четец от страна на хората със зрителни увреждания.