вторник 23 юли 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Някои полезни ръководства в сайта на фондация „Хоризонти“

През последните години от фондация „Хоризонти“ бяха изготвени подробни ръководства за популярни приложения като Microsoft Word и Excel. В тях е обяснено как тези програми биха могли да се използват с екранен четец.

За да можете да свалите ръководствата, необходимо е да заявите регистрация в сайта horizonti.bg. Имате възможност да го направите по следните начини:

След като ви бъде създаден профил в сайта horizonti.bg, е необходимо да се впишете в него чрез връзката „Вход“. Ако искате да видите публикуваните ръководства, придвижете се до заглавието „Каталог“ и посетете връзката „Помагала“. Към момента са налични ръководства за следните приложения:

  • Microsoft Word;
  • Microsoft Excel;
  • ABBYY FineReader версия 11.

Публикувани са и клавишни команди за екранния четец JAWS 17, но е доста вероятно това помагало да е изгубило актуалност като се има предвид, че най-новата версия на JAWS е 2021.

В сайта на Фондация „Хоризонти“ също има немалко електронни книги и учебници, които можете да разгледате. Ако искате да си изтеглите някое заглавие, влезте в него и активирайте връзката за сваляне. За да имате достъп до нея, трябва да сте влезли във вашия профил.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.