вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да зареждаме онлайн картите за градския транспорт в София

От месец май 2021 година в Столична Община бяха въведени нови пластики на картите за градския транспорт. Те позволяват онлайн зареждане чрез дебитна карта, без да е необходимо да се посещава пункт на Центъра за градска мобилност.

За да се възползвате от тази възможност е необходимо да сте получили нова пластика при зареждане на картата. Ще бъдат поискани вашия телефонен номер и имейл адрес. След това е нужно да се регистрирате в webportal.sofiatraffic.bg. Тук обаче има една особеност, за която е добре да знаете. Отметките за съгласие преди бутона за регистрация не се засичат от екранния четец. Необходимо е да натиснете Enter върху празния ред преди текста на всяка отметка за съгласие. Ако изговарянето на пунктуацията е включено, ще чувате „звезда“.

Забележка: Тези инструкции важат само за браузърите Google Chrome и Microsoft Edge.

След като се регистрирате и влезете в профила си, трябва да потвърдите вашия телефонен номер в раздела „Лични данни“. Накрая ако всичко е наред, ще видите предоставената ви карта за пътуване. За да я заредите, направете следното:

  1. Натиснете бутона за тази цел. Той се намира след броя оставащи дни.
  2. Ще се появи прозорец, в който е необходимо да въведете начална дата.
  3. Активирайте бутона „Продължи“. В отворилата се страница ще видите вашата „количка“ със заявката за зареждане.
  4. Изберете линка „Плащане“, след това отново бутона „Продължи“. Ако съдържанието не се промени, натиснете го втори път.
  5. В заредилата се страница въведете данните на вашата дебитна карта и потвърдете плащането.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.