вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да спрем показването на раздели от Microsoft Edge заедно с отворените приложения

Уеб браузърът Microsoft Edge има характерна особеност, която някои потребители със сигурност са забелязали. По подразбиране той показва част от своите раздели в списъка с приложения, който се извиква с натискане на Alt+TAB. Това е функция на операционната система, отнасяща се само за Microsoft Edge.

Ако сте отворили прозорец на браузъра с няколко раздела в него, при прехвърляне към други приложения с ALT+TAB ще забележите, че част от тези раздели се показват като отделни прозорци. Това увеличава броя на елементите, между които трябва да се превключва и може да е объркващо за някои потребители.

В настройките на Windows е предвидена възможност за коригиране на това поведение. В този случай независимо колко раздела на Microsoft Edge сте отворили, те ще се показват в един прозорец, когато премествате фокуса между различните приложения. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Отворете Настройки с клавишната комбинация Windows+I.
  2. Ще бъдете фокусирани в раздел „Система“. С TAB намерете списъка с категории настройки, изберете „Многозадачен режим“ и натиснете Enter.
  3. Потърсете опцията „Alt+TAB“. В падащото меню по подразбиране ще е избрано „Отваряне на прозорци и трите най-нови раздели в Microsoft Edge“. От тук е зададено тяхното показване заедно с отворените приложения.
  4. Вместо това със стрелка надолу изберете „Отваряне само на прозорци“.

Настройката ще се запази автоматично. При преместване на фокуса между приложенията с Alt+TAB, разделите на Microsoft Edge вече няма да се показват.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.