вторник 18 юни 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да приемаме и прекратяваме разговор чрез физическите бутони на смартфон Samsung

Днешните смартфони имат толкова много функции, затова понякога забравяме, че те са най-вече устройства за провеждане на аудио и видео разговори. Или поне на теория това е основното им предназначение.

Въпреки наличието на жеста на екранния четец TalkBack за двойно почукване с два пръста, чрез който може да се приема и прекратява разговор, някои потребители предпочитат това да се случва чрез физическите бутони на устройството. В смартфоните на Samsung е предвидена такава възможност, която обаче не е активна по подразбиране. Тук ще обясня как можете да я включите. Ето какво е необходимо да направите:

  1. Отворете приложението Настройки.
  2. Влезте в раздел „Достъпност“, след това във „Взаимодействие и подвижност“.
  3. От там изберете „Отговаряне и прекратяване на разговори“. Ще се покаже списък с опции.
  4. Маркирайте предпоследната отметка „Натис. кл. увел. зв. отг. пов.“. Всички тези съкращения всъщност означават: „Натиснете бутона за увеличаване на звука, за да отговорите на повикване“.
  5. Включете и опцията „Натисн. стр. бутон за край разг.“. Тук звучи по-разбираемо, но ето все пак цялото наименование: „Натиснете страничния бутон за край на разговор“. Има се предвид този за събуждане и заключване на дисплея.

Забележка: Ако е активна опцията за приключване на разговор със страничния бутон, при опит да заключите екрана по време на повикване, то ще бъде прекратено.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.