вторник 23 април 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

Как да изпращаме по-дълги гласови съобщения в Messenger

Функцията за изпращане на гласови съобщения във Facebook Messenger може да бъде много удобен начин за общуване. Тя спестява време и чрез нея комуникацията е по-пълноценна, понеже имаме възможност да чуем събеседника.

Ако сте общували чрез гласови съобщения в Messenger, сигурно сте забелязали, че максималната им продължителност е ограничена до една минута. Във версията за Android се чува звуков сигнал, когато записът е спрян. В iOS обаче такъв липсва. След като надвишите лимита, е необходимо ръчно да активирате бутона „Send“, в противен случай съобщението няма да бъде изпратено.

Гореописаното ограничение създава доста голямо неудобство, тъй като непрекъснато трябва да следите дали ще се надвиши максималната продължителност. Добрата новина е, че все пак има начин тази особеност да бъде преодоляна. За целта е необходимо да запишете гласово съобщение чрез друго приложение, а не посредством Messenger. Специални благодарности към Ивайло Цанков, който ми даде тази идея.

За Android можете да използвате Dolby On. Повече информация за него има в нашата статия Няколко достъпни мобилни приложения за запис на звук. Ако сте iOS потребител, бихте могли да използвате Voice Memos. За да изпратите по-дълго гласово съобщение в Messenger, направете следното:

  1. Запишете аудио файл чрез избраното от вас приложение.
  2. Активирайте опцията за споделяне („Share“).
  3. От предлаганите възможности изберете Messenger.
  4. В отворилия се прозорец намерете вашия събеседник и натиснете бутона „Send“ до името му. Той ще получи споделения файл като гласово съобщение.

Забележка: Ако използвате Dolby On, изберете записа, натиснете бутона „Share“, след което активирайте опцията „More Audio Apps“. В отворилия се прозорец ще имате възможност да изберете Messenger.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook. Можете да разгледате и продуктите в нашия електронен магазин.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.