вторник 21 май 2024

БГАСИСТ ООД

Информационен сайт на фирма БГАСИСТ ООД

Ръководства

iOS: Промяна на устройството за възпроизвеждане на звук

Напоследък все повече хора използват Bluetooth слушалки и тонколони, за да подобрят звука от своите смартфони. Този тип аксесоари осигуряват удобство и много приятни емоции при възпроизвеждане на музика, но затрудняват взаимодействието с устройството при използване посредством екранния четец Voice Over. Това е породено от закъснението, характерно за повечето Bluetooth аудио аксесоари.

Затрудненията се усещат осезаемо когато опитаме да намерим чрез екранната клавиатура дадена песен в Youtube или е необходимо да изпратим текстово съобщение до някого, докато звукът от телефона се възпроизвежда чрез Bluetooth тонколона или слушалки.

В iOS съществува функционалност, чрез която лесно се променя текущото устройство за възпроизвеждане. Чрез нея можете да превключвате звука между вашия iPhone и свързания с него Bluetooth аксесоар, като не е необходимо да го изключвате или премахвате от списъка с устройства за автоматично сдвояване. За да се възползвате от тази възможност, направете следното:

  1. Докато Bluetooth аудио устройството е свързано с вашия iPhone, отворете Control Center. Можете да го направите, след като се фокусирате върху индикатора за оставащия процент батерия и плъзнете бързо 3 пръста нагоре по дисплея, като започнете от долната му част.
  2. След като се покаже екранът на Control Center, намерете областта за контрол на възпроизвеждането. Ще я познаете по бутоните „Play/Pause“, „Previous“ и „Next“.
  3. Почукайте бързо два пъти с пръст върху някой от тях, като при втория път задръжте малко повече. Ще се отвори разгънатият екран с контроли за управление на възпроизвеждането.
  4. Намерете бутона „Show Playback Destination“ и го активирайте. Ще се появи списък с аудио устройства, между които е и вашият iPhone. Чрез активиране на елементите в този списък, можете да определяте от къде да се възпроизвежда звукът.

Например, ако искате да използвате по-интензивно дисплея на мобилното ви устройство, изберете „iPhone“ от списъка и ще чувате звука през неговите високоговорители. Когато отново пожелаете да слушате музика чрез свързания Bluetooth аксесоар, изпълнете горните стъпки и го изберете.

Надявам се, че гореописаната функционалност ще направи използването на вашите Bluetooth аудио устройства по-удобно и приятно.

Очаквайте още интересни материали тук, както и на страницата ни във Facebook.

Сподели

Стефан Цвятков

Роден съм в Габрово, но живея в София. Не мисля, че съм толкова пестелив, както е известно за повечето габровци. Харесва ми да чета книги и всякакви текстови материали, както и да слушам музика от различни жанрове. Технологиите са ми страст и се старая да се информирам за непрекъснато променящите се тенденции. Обичам да се ровя в настройки, да изпробвам различни приложения и устройства, като по този начин придобивам нови впечатления. В БГАсист се занимавам с превод на текстове от английски, изготвям и коригирам такива на български, събирам и обработвам информация от Интернет, съдействам при настройването на клиентски компютри и телефони.